Eric Noterman nieuwe COO voor business unit
Port & Intermodal Logistics

– Zwijndrecht 26/08/2021 – foto © Van Moer – 

Met veel plezier verwelkomen we Eric Noterman als COO van de business unit Port & Intermodal Logistics.

Na zijn studies aan de Hogere Zeevaartschool is Eric gestart in de haven als operationeel manager en uiteindelijk CEO van het bedrijf dat na enkele overnames door iedereen gekend is als DP World.

Na twintig jaar trouwe dienst is Eric dan in 2012 bij Van Moer Logistics gestart als CEO. In die functie heeft Eric een aantal stevige fundamenten gelegd waarop ons bedrijf volop is kunnen doorgroeien. In 2016 is hij dan vanuit zijn expertise als extern adviseur gestart met het begeleiden van bedrijven.

Vanuit die functie werd Eric gevraagd om een analyse te maken van onze verschillende afdelingen binnen de business unit Port & Intermodal Logistics om alle mogelijke synergiën en vormen van samenwerking te optimaliseren.

Eén van de uitkomsten van deze analyse was dat er nood is aan een coördinerende figuur op directieniveau. Na het verlies van Dennie Lockefeer in 2019 was deze functie niet meer ingevuld.

Samen met het gehele directiecomité zijn we dan ook erg blij dat Eric is ingegaan op de vraag om deze rol op zich te nemen.

Met zijn kennis van de haven en de binnenvaart in het bijzonder, gekoppeld aan zijn sterk leiderschap, zal Eric de business unit verder kunnen uitbouwen tot een stevige pijler binnen Van Moer Logistics op de fundamenten die Dennie destijds op zijn beurt heeft gelegd.

Eric maakt vanaf nu deel uit van het directiecomité en zal rechtstreeks aan Jo Van Moer rapporteren.

In naam van de ganse directie wensen we Eric veel succes!

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 3 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 23 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 500.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.500 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services