• 16/11/2021 Technopolis Mechelen –

Martine Hiel, Eutraco en SaintGobain Gyproc
winnen de multimodale Baanbrekersawards 2021

Tijdens het live Corona safeevent in Technopolis Mechelen heeft logistiek Vlaanderen zijn stem uitgebracht voor de genomineerde baanbrekende multimodale projecten. Werden verkozen: SaintGobain Gyproc als multimodale verlader 2021, Eutraco als multimodale dienstverlener 2021 en tot slot werd Martine Hiel bekroond tot  multimodale ambassadeur 2021.

Baanbrekers is een initiatief van Multimodaal.Vlaanderen, het multimodale adviespunt van VIL.

Nominatie door jury en live voting

Alle bedrijven die met een project, initiatief of realisatie konden aantonen een bijzondere bijdrage te leveren aan de mobiliteit in Vlaanderen, kwamen in aanmerking voor een award. Een professionele en diverse jury selecteerde de vier genomineerden, die vandaag hun project voorstelden in Technopolis Mechelen. De eventdeelnemers beslisten wie de winnaars werden via live voting. De award voor multimodale verlader werd uitgereikt door Benoît Gilson, gedelegeerd bestuurder van Infrabel, de winnende multimodale dienstverlener werd bekroond door Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg.

Een week voor het event werd via online voting de persoonlijke eretitel ‘Multimodale Ambassadeur 2021’ reeds verkozen. Deze ging naar Martine Hiel, Managing Director bij Hutchison Ports Belgium: Ik ben vereerd met de titel van multimodale ambassadeur. Na meer dan een kwarteeuw aan de kar te trekken, is het een blijk van waardering door de sector zelf. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle collega’s te stimuleren om verder aan de multimodale weg te timmeren.

Uniek initiatief in Vlaanderen

Baanbrekers wil bedrijven in Vlaanderen inspireren om de multimodale omslag te maken. Vlaams Minister Lydia Peeters treedt Multimodaal.Vlaanderen hierin bij: Versneld inzetten op het verduurzamen van goederentransport is als logistieke topregio essentieel. De toekomst van mobiliteit is meer dan ooit multimodaal, waarbij transport over de weg, het water en het spoor hand in hand gaan. We moeten bedrijven overtuigen dat multimodaal transport de juiste weg is. Ik hoop dat de genomineerde Baanbrekers een voorbeeld zijn voor vele andere bedrijven. Alleen door samen te werken en kennis en ervaring te delen en goede voorbeelden zichtbaar te maken, zullen we deze mobiliteitsomslag kunnen realiseren.”


Over Multimodaal.Vlaanderen

Multimodaal.Vlaanderen maakt deel uit van VIL en is een onafhankelijk adviespunt dat sinds 2017 verladers en logistieke dienstverleners begeleidt en verbindt bij het  zoeken naar alternatieve, duurzamere transportoplossingen. Het doel? Samen met de bedrijfswereld de omslag inzetten naar slimme, efficiënte en duurzame transportkeuzes. Meer informatie op www.multimodaal.vlaanderen.

Over VIL

Als speerpuntcluster is VIL het innovatieplatform voor de logistiek in Vlaanderen. Als ledenorganisatie brengt VIL bedrijven en organisaties uit diverse sectoren samen, zowel verladers als logistieke dienstverleners en kennis en overheidsinstellingen. De missie van VIL is om bedrijven te helpen bij het realiseren van innovatieve logistieke projecten om zo hun competitiviteit te verhogen. Meer informatie op www.vil.be.