– 12 MEI 2022 – save the date –

Jong havengeweld slaat handen in elkaar voor uniek concept: YOUNG ANTWERP ANCHORAGE! 

Alfaport VOKA, ASV The Next Generation, Youngship Belgium en Young FORWARD organiseren op donderdag 12 mei 2022 een nieuw concept ‘Young Antwerp Anchorage’. Op dit dagvullend havencongres ‘new style’ verzamelen hun leden rond de uitdagingen en vraagstukken die de generatie van morgen bezig houden. De details, het programma en inschrijvingen volgen later maar noteer alvast de hele dag in uw agenda’s!

Het was Mathias Adriaenssens (heden JONG VOKA ondervoorzitter en vertrouwd gezicht bij alle deelnemende verengingen) die met het idee kwam en iedereen rond de tafel bracht : ‘Meeste onder ons kennen elkaar goed, soms professioneel soms privé : en al langer broedde het idee om samen iets te organiseren. Ik geloof erg in de kracht van ‘learning by peers’, het groter geheel van de deeltjes en de kruisbestuiving van ideeën. Ik polste enkele maritieme jongerenvereniging en al snel kwamen we tot een, werkgroep. Dankzij Sarah Hanegraef van Alfaport VOKA kregen we snel ook de steun en expertise van de private (overkoepeldende) havenkoepel’ Sarah vult hem aan: ‘We kennen uiteraard alle jongerenverenigingen zeer goed, en werken als Alfaport Voka al lang op communitybuilding en vooral ook de brug naar jongeren. Denk maar aan onze HR-campagnes en uitbouw voor Social media. We steunen dus graag actief dit concept’.”

Tia Meyvis (Young FORWARD) was meteen gewonnen voor het idee: ‘Bij Young FORWARD organiseren we al langer activiteiten rond niet zo’n klassieke thema’s : onze Academies focussen op bijvoorbeeld soft skills of nieuwe leiderschapstechnieken. Het succes van dit concept benadrukt dat de aankomende generatie van bedrijfsleiders hier nood aan heeft. Door het inhoudelijke luik van ons concept ‘out of the box’ te gaan maken, tillen we deze aanpak naar een hoger niveau’.

YOUNGSHIP Belgium, de jongste vereniging van de 4, is vertrouwd met organiseren van internationale en havenbrede activiteiten daar zij de breedste ledenportefeuille hebben en als internationale vereniging recent in Rotterdam meewerkten aan de Shipcon 2021. Bestuurslid Philippe Van Dijck getuigt : ‘Door interactieve sessies, een gemengd publiek en een internationale allure met die nieuw concept sluiten we perfect aan bij onze ervaringen en doelen. We zijn blij dit in onze thuishaven Antwerpen mee te kunnen vormgeven.’

Voorzitter Kin Wing van ASVTNG gooide meteen de organiserende expertise van de scheepsagenten mee in de schaal : ‘we vonden een nieuwe locatie in de Stad waar we hopen toch een 200 deelnemers te kunnen onderbrengen. En naar goede, maritiem, gewoonte sluiten we graag af met een lekker hapje en drankje op een netwerkmoment, want dat is ook een belangrijke doelstelling : de verschillen (even) vergeten, de gemeenschappelijke banden en belangen aanhalen en een breed netwerk voor onze leden en hun verdere carrière kunnen aanbieden’.

FOTO (© Young Antwerp Anchorage) vlnr : Het organiserende comité = Tia Meyvis (Young FORWARD), Sarah Hanegraef (Alfaport Voka), Jasper Geerts (ASVTNG), Philippe Van Dijck (Youngship), Stijn Verbist (Young FORWARD), Mathias Adriaenssens en Laurent Moyersoen (Jong Voka). Lars Schoeters (Youngship) en Kin Wing Cheung (ASVTNG) ontbreken op de foto.