BRUSSEL: NIEUW FOODMAKER-RESTAURANT VAN DELHAIZE

– 14 SEP 2019 –

Gezonde voeding nog dichter bij de klanten brengen

Brussel – Vandaag opent het nieuwe Foodmaker-restaurant in Brussel officieel zijn deuren. Foodmaker en Delhaize hebben de handen ineen geslagen om gezonde voeding nog dichter bij de consument te brengen. Foodmaker bereidt ultraverse gerechten met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Maaltijden worden er op een duurzame manier geproduceerd zonder kleurstoffen, bewaarstoffen en toegevoegde suikers. Delhaize is dan ook de trotse hoofdfranchisenemer van het restaurant-concept, want de opening past volledig in de strategie van Delhaize waarbij de voortdurende innovatie van het merknetwerk een belangrijke pijler is.

Massaal wordt er gekozen voor een gezondere levensstijl waar beweging en evenwichtige voeding centraal staan. Delhaize en Foodmaker hebben daarom de handen ineen geslagen om gezonde voeding nog toegankelijker te maken: de Foodmaker-restaurants zijn vanaf nu ‘the place to be’ voor zij die graag gezond en lekker eten.

From farm to fork

Grootmoeders keuken is het zeker niet, maar noem het liever Moeder Natuurs keuken. In de Foodmaker-restaurants worden uitsluitend gezonde en evenwichtige gerechten geserveerd: één voor één gemaakt met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten van eigen bodem. Liefhebbers kunnen er ook 100% vegetarisch en veganistisch eten. De Foodmaker-restaurants zijn de hele dag doorlopend open: mensen zijn er zowel welkom voor onbijt, lunch, diner als voor een welverdiende koffiepauze. De klant kan er zowel genieten van warme als koude maaltijden.

Er is voor ieder wat wils: van havermout en chia pudding tot een Griekse salade, ceaser chicken wraps, tomatensoep, Italiaanse penne, chili sin carne, etc. Om maar enkele voorbeelden op te noemen. Ook in het drankenassortiment stelen de duurzaam verantwoorde producten de show. Daarnaast kan de dorst nog gelest worden met kraakverse vruchten- en groentesapjes, allerhande frisdranken, bier, wijn en water.

Vertoeven in een Urban Jungle

Hoewel Delhaize de hoofdfranchisenemer is van de Foodmaker-restaurants, toch staat Foodmaker zelf in voor de unieke look en feel van elk restaurant. Het interieur van elk filiaal wordt getypeerd door een ‘Urban Jungle-gevoel’: de natuur wordt letterlijk binnengetrokken door een combinatie van houten elementen, grote raampartijen en exotische kamerplanten. Hoewel self-service de regel is, toch zijn er ook altijd werknemers ter plekke aanwezig die de klanten graag verder helpen. Klanten kunnen bij Foodmaker Rogier ook terecht voor eten on the go of een take-away drankje. De Foodmaker-filialen zijn ook partnerrestaurants van maaltijdbezorgplatformen zoals Ubereats, Deliveroo en TakeAway waardoor klanten al dat gezond lekkers ook gemakkelijk bij hun thuis kunnen laten bezorgen.

“De samenwerking tussen Delhaize en Foodmaker zorgt ervoor dat gezonde en evenwichtige voeding niet enkel meer een optie is voor ‘the happy few’. Toegankelijk voor iedereen, zoals het hoort. We zijn echt overtuigd van dit concept en we zijn er zeker van dat klanten dat ook zullen zijn.” Zeggen Elsie & Aurélien, uitbaters van Foodmaker Rogier.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is en blijft een prioriteit voor zowel Delhaize als Foodmaker. In Assent bij Diest kweekt Foodmaker zijn eigen biologische kruiden en groenten die gebruikt worden in zoveel mogelijk gerechten. Foodmaker is trouwens de enige onderneming in België in de running om het certificaat voor biocyclische veganlandbouw binnen te halen. Net zoals Delhaize werkt Foodmaker ook nauw samen met To Good to Go en de voedselbank om voedselverspilling tegen te gaan.