• UPDATE 24/11/2021 – 
  • WEEROM AFGELAST WEGENS OMSTANDIGHEDEN
  • MEER INFORMATIE:  <klik hier>

************************************

Het is ongeveer 18 maanden geleden dat de Covid-19-pandemie de kusten van België en vele andere landen over de hele wereld bereikte. We zijn allemaal geconfronteerd in verschillende mate met ontbering in ons normale leven en in vele gevallen hebben we in een soort gevangenis gezeten in onze eigen huis, met veel beperkingen in ons dagelijks levensonderhoud en onze beweging. Niet in staat om te reizen, niet in staat om te bezoeken of bezoek te ontvangen van vrienden en familie, en voor velen een enorme eenzaamheid.

Deze situatie kan ons tot op zekere hoogte helpen begrijpen hoe zeevarenden zich kunnen voelen als ze ver weg zijn op schepen over de hele wereld, essentiële taken uitvoeren om de toeleveringsketen draaiende te houden. En zoals we tegenwoordig zo vanzelfsprekend vinden van ‘onmiddellijke levering’ van goederen aan onze deur, mogen we die 1,5 miljoen zeevarenden op schepen over de hele wereld die vele maanden in dienst zijn, niet vergeten.

Zoals we u eerder dit jaar hebben laten weten, is onze kapelaan, priester Brian Millson, op 30 maart overleden  na een ziekte van zeven maanden. We blijven altijd dankbaar voor zijn toewijding aan de zeevarenden die naar Antwerpen komen sinds hij eind 2012 de post innam, en zelfs tijdens zijn ziekte bleef hij zeevarenden ondersteunen met live chat en online diensten. We zijn bezig met het afronden van details voor de aanstelling van onze nieuwe kapelaan, en we zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De missie voor zeelieden blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat wij inspelen op een steeds groter wordende industrie en de huidige situatie in de wereld. Dit heeft geresulteerd in  verhoogde niveaus van angst en stress die aanzienlijk zijn. Het is om deze en vele andere redenen dat ons werk nu net zo hard nodig is als het ooit was – en u kunt er zeker van zijn dat het werk levens verandert.

Ons belangrijkste fondsenwervingsevenement dit jaar is onze jaarlijkse Kerstbazaar op zaterdag 4 December  2021 van 11u  tot 16u in het Antwerp Harbor Hotel, Noorderlaan 100, 2030 Antwerpen. We zouden uw donaties en prijzen voor onze tombola of flessen voor onze flessenkraam zeer op prijs stellen. De tombola is om 16.00 uur.  Als u een aantal tickets wilt kopen of deze voor ons wilt verkopen, laat  het ons dan weten.  We zien je ook graag op onze Bazaar waar je een verscheidenheid aan kraampjes vindt  die geweldige dingen bieden voor de kerstdagen.  Er wordt een heerlijke warme lunch geserveerd en ’s namiddags wordt thee/koffie en gebak aangeboden.

Neem contact op met Dora Jolly (0475/22 99 65) of Pat Arn(0479/951535)  of stuur een e-mail naar aljolly@busmail.net. Indien u dat wenst, kan u ook een gift overmaken op de bankrekening van MTS Antwerpen: IBAN BE70 7310 2819 3225 BIC: KREDBEBB.

Met vriendelijke groet,

Father Andrew Wagstaff
Chairman