– VAN MOER – Zwijndrecht – 09 december 2021 –
– 2500 koffiers – maar vooral 2500 keer BEDANKT –
– foto’s © Van Moer –

Van Moer Logistics deelt 2.500 koffies uit voor
‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Vandaag wordt de nationale ‘Dag van de vrachtwagenchauffeur’ gevierd. Op deze manier wilt de sector het beroep van vrachtwagenchauffeur op een positieve manier in het daglicht zetten. Reden genoeg voor de Antwerpse Havenschepen Annick De Ridder om één van de vele bedrijven die het initiatief ondersteunen een bezoek te brengen. Ze ging langs bij logistiek bedrijf Van Moer Logistics, dat vandaag 2.500 koffies uitdeelt aan alle vrachtwagenchauffeurs.

Vandaag wordt de nationale ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’ gevierd, een initiatief van Febetra waarbij alle vrachtwagenchauffeurs extra in de bloemetjes worden gezet. Samen met talloze enthousiaste partners worden er verschillende acties georganiseerd om de vrachtwagenchauffeurs die extra erkenning te geven die ze verdienen.

Daarom delen ze vandaag bij Van Moer Logistics 2.500 thermossen met koffie en wafeltjes uit aan alle vrachtwagenchauffeurs die zich bij één van hun 17 deelnemend locaties in Antwerpen, Gent of Brussel aanmelden. 

Daarnaast krijgen de chauffeurs ook een flyer mee met daarop een QRcode waarbij een persoonlijke videoboodschap verschijnt van Jo Van Moer, eigenaar en CEO van Van Moer logistics. Ook wordt er een kerstbal overhandigd met daarin een kraslotje met een unieke code. Met die code maken de chauffeurs kans op mooie prijzen zoals bijvoorbeeld een iPhone, bluetooth speakerset of een hotelovernachting.

Jo Van Moer: “De job als vrachtwagenchauffeur wordt er niet makkelijker op, de files en de hoge werkdruk vragen alsmaar meer inspanningen van onze medewerkers. Toch zijn er nog altijd chauffeurs die dagelijks deze uitdagingen trotseren met enorm veel passie voor de stiel. En daarom willen we iedere chauffeur vandaag persoonlijk bedanken voor hun toewijding. Het is mede dankzij hen dat onze economie blijft draaien.”

Op het hoofdkantoor verwachten ze vandaag ongeveer 600 chauffeurs, en dat trok ook de aandacht van de Antwerpse Havenschepen, Annick De Ridder. Zij bracht deze voormiddag een bezoekje aan de koffiestand van Van Moer Logistics in Zwijndrecht.

Havenschepen Annick De Ridder: “Deze dag in het teken van onze vrachtwagenchauffeurs is een terechte blijk van waardering voor hen. Ik steek dan ook maar al te graag de handen uit de mouwen om onze chauffeurs van een lekkere warme koffie te voorzien. We mogen tenslotte niet vergeten hoe deze mensen tijdens de coronacrisis, in vaak moeilijke omstandigheden, de bevoorrading van ons land hebben verzekerd en nog steeds verzekeren.”

Het initiatief wordt morgen verder gezet waarbij chauffeurs die interesse hebben in een job bij Van Moer Logistics getrakteerd worden op een pakje friet terwijl ze een gemoedelijk gesprek kunnen voeren met de transportplanners en chauffeurscoördinators van Van Moer Logistics.

Jo Van Moer: “Ook wij zijn nog volop op zoek naar nieuwe collega’s, we willen hen dan ook de kans geven om op een informele manier ons bedrijf en onze mensen beter te leren kennen. Als chauffeurs de overweging maken om bij ons te komen werken, willen we dat ze voldoende geïnformeerd zijn over onze cultuur en werkwijze, zodat ze zelfverzekerd aan hun nieuwe job kunnen beginnen.”

***********************************************

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 23 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 450.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.500 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services