• Zwijndrecht 3 december 2021 – 
  • foto © Van Moer –

“Het is weer aangenamer wonen, ontspannen én slapen in onze straten.”

Van Moer Logistics beantwoordt noodkreet van 612 gezinnen uit Groot Grimbergen dankzij routeaanpassing vrachtwagens.

De inwoners van Groot Grimbergen ondervonden sinds eind vorig jaar overlast van het doorgaand vrachtverkeer in hun buurt, tot inwoner Geert Roelants een persoonlijke e-mail schreef naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het gelijknamige logistiek bedrijf. Het bedrijf trad samen met de bewoners onmiddellijk in gesprek met zijn partners om een routeaanpassing door te voeren waarmee de overlast op korte termijn sterk werd gereduceerd.

Sinds eind vorig jaar merkten de buurtbewoners een sterke toename op van het vrachtverkeer in hun straten waarbij het doorgaand verkeer voor overlast zorgde zoals aardtrillingen, hoge geluidsgolven en gevaarlijke verkeerssituaties.

612 gezinnen ondertekenden een petitie met een uitdrukkelijke vraag naar trager en veiliger goederentransport in Groot Grimbergen. Enkele buurtbewoners namen ook contact op met het lokale bestuur om het probleem aan te kaarten, maar die gesprekken liepen helaas op niets uit.

Eind september besloot inwoner Geert Roelants om de zaken over een andere boeg te gooien. Dankzij verschillende tellingen van buurtbewoners was gekend dat een groot aantal van de vrachtwagens afkomstig waren van de logistieke dienstverlener Van Moer Logistics, waarbij Roelants vervolgens een persoonlijke e-mail richtte naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het bedrijf.

Geert Roelants: “Op een avond nam ik uitgebreid de tijd om de situatie toe te lichten in een e-mail aan de eigenaar, niet wetende of de e-mail gelezen zou worden en of ik er enige reactie op mocht verwachten. Tot mijn verbazing werd ik enkele dagen later opgebeld door iemand uit het managementteam van Van Moer Logistics.”

Jo Van Moer: “De situatie was ons helaas onbekend en we hebben geen seconde getwijfeld om in gesprek te treden met de buurtbewoners. In samenspraak met hen hebben we het probleem op tafel gelegd bij onze lokale afdeling en onze partner in Grimbergen wiens distributiecentrum we bevoorraden. We vinden het namelijk van groot belang om een goede relatie op te bouwen en te behouden met al onze stakeholders. Voor ons is dat ook een element van duurzaam ondernemen.”

Samen met de buurtbewoners en de uitbater van het distributiecentrum onderzocht het logistiek bedrijf de opties om de overlast te reduceren, waarbij men een alternatieve route voor de vrachtwagens uitstippelde. Sinds oktober volgen de vrachtwagens van Van Moer Logistics dan ook de nieuwe route om de containers van en naar het distributiecentrum te transporteren. Om Cargovil ter bereiken neemt het vrachtverkeer voortaan de A12 richting Brussel via de Brusselse ring, waarna men vervolgens op de E19 richting Antwerpen de afrit Brucargo neemt en zo via de Woluwelaan in Cargovil aankomt.

De inwoners zijn opgelucht dat er dankzij de open gesprekken tussen de buurt en de plaatselijke industrie een oplossing uit de bus gekomen is die op korte termijn uitgevoerd werd. “Het is weer aangenamer wonen, ontspannen én slapen in onze straten.”, aldus Geert Roelants. “We zijn onder de indruk van de opbouwende feedback, het initiatief en het aanpassingsvermogen op korte termijn van Van Moer Logistics. We willen hen dan ook oprecht bedanken voor de inspanningen en hopen dat ook de andere transporteurs dit voorbeeld zullen volgen.”

**********************************************************

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 23 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 450.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.500 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services