– 15/09/2021 – London UK –

INVESTERING VAN 300 MILJOEN £ IN NIEUWE VIERDE KADE AAN LONDON GATEWAY.

DP WORLD kondigt vandaag aan dat het volgende maand zal beginnen te werken aan een nieuwe vierde ligplaats in zijn logistieke hub London Gateway om de veerkracht van de toeleveringsketen te vergroten en meer capaciteit te creëren voor ’s werelds grootste schepen. Zopas heeft deze hub ook de status van vrijhaven verkregen in de UK.

Het bedrag van £ 300 miljoen – bovenop op de investering van £ 2 miljard die DP World de afgelopen tien jaar in Groot-Brittannië heeft gedaan – vertegenwoordigt de volgende stap van de toonaangevende wereldwijde leverancier van slimme logistiek bij het leveren van geïntegreerde supply chain-oplossingen voor klanten.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, groepsvoorzitter en CEO van DP World, zei: “Ik ben verheugd aan te kondigen dat we doorgaan met onze laatste grote investering in het UK, waardoor London Gateway meer capaciteit zal hebben om ’s werelds grootste schepen af ​​te handelen dan welke andere haven in het land.”

“Als centrale pijler van Thames Freeport, zal de nieuwe vierde ligplaats van London Gateway nog meer klanten in staat stellen te profiteren van havens en logistiek van wereldklasse, met ongeëvenaarde wereldwijde connectiviteit, op de drempel van Europa’s grootste consumentenmarkt. DP World is van plan om centraal te staan ​​in de handelstoekomst van Groot-Brittannië en deze investering toont aan dat we de ambitie en de middelen hebben om groei te stimuleren, bedrijven te ondersteunen, banen te creëren en de levensstandaard te verbeteren.”

Rt Hon Rishi Sunak MP, minister van Financiën, is eregast bij de commerciële lancering van Thames Freeport vandaag in het Savoy Hotel in Londen. Hij voegde eraan toe: “Onze nieuwe vrijhavens zullen nationale knooppunten van handel, innovatie en commercie creëren en meer investeringen aantrekken om gemeenschappen te herstellen en het UK te verbeteren.”

“Havens en bedrijven samenbrengen om in hun regio’s te investeren, is cruciaal voor het succesverhaal van Freeports – daarom ben ik verheugd dat DP World £ 300 miljoen investeert om Thames Freeport te ondersteunen – nieuwe kansen te creëren, groei te stimuleren en lokale banen te ondersteunen.”

In de eerste zes maanden van 2021 zag London Gateway een recordoverslag van 888.000 TEU, een stijging van meer dan 23 procent ten opzichte van de vorige beste prestatie in de eerste helft van een jaar. De nieuwe vierde ligplaats zal de capaciteit met een derde verhogen en de voltooiing zal samenvallen met de levering van een nieuwe golf van 24.000 TEU-schepen in 2023/2024, die allemaal zullen worden geëxploiteerd tussen Azië en Europa.

Samen met de haven van Tilbury en Ford’s fabriek in Dagenham zal DP World London Gateway Thames Freeport vormen nadat het eerder dit jaar door de regering de status van vrijhaven heeft gekregen. DP World Southampton heeft ook de status van vrijhaven gekregen als onderdeel van Solent Freeport, wat de cruciale rol van beide logistieke knooppunten in de internationale handel van het VK verder versterkt.