• 04/10/2021 Niel

OPENING GROOTSTE INNOVATIE- EN DEMOCENTRUM VOOR LOGISTIEK IN EUROPA.

Vrachtwegens op waterstof, inventarisbeheer met drones, autonome mobiele magazijnrobots, digitale yard oplossingen, … In LOG!VILLE, het op demonstratie- en belevingscentrum voor de logistiek, kunnen bedrijven de nieuwste technologieën ondekken en uittesten.  LOG!VILLE, gelegen in het Wetenschapspark in Niel, is opgericht door VIL, met de steun ven EFRO en POM Antwerpen.

Danny Van Himste – voorzitter Raad van Bestuur VIL – bij de officiële opening LOG!VILLE

UNIEKE COMBINATIE VAN DIGITALE BELEVING EN FYSIEK TESTCENTRUM

In LOG!VILLE beleven ondernemers met de kracht van visualisatie, maatwerk en digitale storytelling de logistieke uitdagingen van de toekomst: zelfrijdende voer(vaaar)tuigen, dark warehouses, artificiële intelligentie, digitaal productpasport, additive manufacturing, smart city logistics, … De intdrukwekkende demonstratiehal toont de nieuwste mature technologieën voor de supply chain.

Alles onder één dak om ondernemers aan te moedigen hun logistieke operaties te automatiseren, digitaliseren en verduurzamen.  De samenwerking met VIL, het kenniscentrum voor de logistiek, maakt LOG!VILLE uniek in Europa.

Hilde Crevits – Viceminister-president van de Vlaamse regering – schetste bij de opening de kracht en het belang van innoveren en ondernemen.

GROOTSCHALIGE PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING

LOG!VILLE is een mix van innovatie bij startups, scale-ups, grote ondernemingen en kennisinstellingen.  Gelegen in de provincie Antwerpen beschikt het over twee antennes in de provincies West-Vlaanderen en Limburg.

Het is een open centrum, voor iedereen toegankelijk, dat bovendien beschikt over ultramoderne vergaderfaciliteiten. De perfecte omgeving voor kennisdeling en co-creatie.

LOG!VILLE is het logistieke paradepaardje in Europa.  Als speerpuntcluster logistiek geeft VIL bedrijven al jaren inzicht in de nieuwste logistiek technologieën en oplossingen. In LOG!VILLE wordt 2500m² innovatie getoond en kunnen bedrijven er zelf mee aan de slag.  Ik ben trost dat VIL dit voor de sector heeft verwezenlijkt en beschouw het als een eer de eerste voorzitter van LOG!VILLE te mogen zijn” aldus Kurt Van Donink, voorzitter LOG!VILLE en Vice President European Logistics bij Nike.

Felix Denayer – Kapitein Red Lions hockeyploeg en winnaar Olympische Gouden Medaille Tokyo 2021 – had het over de opmerkelijke parallellen tussen topsport en ondernemen.

LOG!VILLE PARTNERS

Meer dan 30 partners uit diverse sectoren en drie provincies zetten hun schouders onder LOG!VILLE, elke toonangevend in hun vakgebied


Over LOG!VILLE

LOG!VILLE is het landmark innovatiecentrum voor het logistieke ecosysteem.  LOG!VILLE werd opgericht in juli 2021 door de vzw VIL, met de steun van EFRO en POM Antwerpen.  Meer dan 30 partners zetten hun schouders onder LOG!VILLE, elke toonaangevend in hun vakgebied.

Meer informatie: www.logiville.be

VIL

VIL is het innovatieplatform voor de logistieke sector en sinds 1 januari 2017 erkend als Speerpuntcluster Logistiek. VIL helpt Vlaamse bedrijven om innovatieve logistieke projecten te realiseren en zo hun competitiviteit te verhogen en ontvangt hiervoor subsidies van de Vlaamse overheid. Als ledenorganisatie brengt VIL bedrijven en organisaties uit diverse sectoren bij elkaar, zowel verladers als logistieke dienstverleners maar ook kennisinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven vanuit de IT-, engineering-, interim-, bouw en real estate
wereld.

Meer informatie over VIL: www.vil.be

Nog enkele foto’s:

 

 

Drones kunnen ook ingezet worden in magazijnen – meer info door de QR-code te scannen.

 

Liesbeth Geysels – Algemeen Directeur VIL – vertelt hoe LOG!VILLE is gegroeid en was heel gepassioneerd bij de rondleiding door het complex.

Patrick Aertsen – Algemeen Directeur LOG!VILLE – en Kurt Van Donink – Voorzitter Raad van Bestuur LOG!VILLE – omkaderden de toekomst “a dream will not become an innovation if there is no realization“.

Bij een opening hoort ook een gedenkplaat onthuld door Hilde Crevits – Viceminister-president Vlaamse Regering – en Danny Van Himste – Voorzitter Raad van Bestuur VIL.

 

Intelligente onthaalbediende… – robot.
Innovaties van jonge starters.

 

foto’s © Georges Janssens