– Studenten de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen op expeditie –

Update 12/09/2021 – Vanochtend vertrok de Antwerpse Studentenvloot uit Antwerpen op weg naar de Noordzee. Dit is het begin van ons drie weken durende avontuur. Houd onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven van onze reis! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6842888709596041216/

Het langverwachte moment is eindelijk aangebroken. Na maanden van hard werk zijn ze klaar om aan de reis te beginnen!

Het was een hele uitdaging om dit tijdens de coronapandemie te organiseren. Zo hebben dan ook de route moeten afstemmen op de huidige maatregelen van de verschillende landen rondom de Noordzee. De nieuwe route leidt ons van Antwerpen naar Nederland en vervolgens verder naar Denemarken, als het weer het toelaat.

Rupel – foto © Georges Janssens

Twee schepen worden ingezet: T/S Rupel en STV Patricia. De Rupel is een oude bekende als één van de vertegenwoordigers van de trotse maritieme traditie van de stad Antwerpen. Patricia is daarentegen een state-of-the-art modern zeiljacht. Ze combineren tijdens deze editie dus traditie met innovatie.

Tijdens deze expeditie proberen ze drie waardevolle skills bij te leren: zeemanschap, teamwerk en mariene milieubewustheid.
Gedurende de reis wordt er genavigeerd als echte officieren van de wacht, uiteraard onder het toeziende oog van professionele jachtmannen en -vrouwen. Tijdens de reis zullen ook communicatie- en leiderschapsvaardigheden moeten geoefend worden, om samen obstakels te overkomen en zo de reis tot een goed einde te brengen.

Deze editie zullen de deelnemers – dankzij de steun van FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu – zeezoogdieren spotten en rapporteren: een burgeronderzoek om de staat van zeezoogdieren in de Noordzee in kaart te brengen.

Vertrek op zondag 12 september 2021  in de vroege ochtend en terugkomst op 2 oktober 2021.

Antwerp Student Fleet wordt gesteund door:

 

foto’s © Georges Janssens