– 05/03/2021 – tekst en foto’s NDB © Van Moer Logistics –

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft zonet de acquisitie van NDB Logistics afgerond. Daarmee groeit de transportvloot van de logistieke dienstverlener van 440 naar 500 wagens.

Het Antwerpse transportbedrijf NDB Logistics beschikt over 60 wagens, 320 containerchassis en een depot van 44.000 M2 in de Luithagen, Schouwkensstraat. NDB Logistics is voornamelijk gespecialiseerd in het transport van ADR box containers en behaalde in 2020 een omzet van 6,8 miljoen EUR.

Schaalgrootte

“NDB Logistics, onze divisie containervervoer, telt 60 trekkers en 320 chassis. Vandaag draait ze goed maar naar de toekomst toe wordt schaalgrootte onontbeerlijk om efficiënt te werken. Ook het aanbieden van multimodale oplossingen wordt een must. Daarom lijkt het ons beter voor de klanten en het personeel om deze tak onder te brengen in een grotere groep als Van Moer Logistics”, zegt Marc Van den Broeck, voorzitter raad van bestuur van de Trafuco Groep. “Zo kunnen we ons beter concentreren op de verdere ontplooiing van de kernactiviteiten van Trafuco. Deze zijn tankvervoer en huiftransport voor de sectoren chemie, oliën en afval, bunkering zeeschepen en opleidingen in transport. In de nabije toekomst voorzien we trouwens nieuwe investeringen in deze drie niches”.

Synergieën Van Moer Logistics

Dankzij de overname krijgt van Moer Logistics er zijn eerste transportdepot bij op de Antwerpse rechteroever en creëert het bijkomende synergieën voor beide transportvloten.

Jo Van Moer: “Door de overname van NDB Logistics spelen we optimaal in op de voordelen van schaalgrootte, waarbij we ook deze wagens efficiënter kunnen inzetten dankzij het combineren en hergebruiken van de box containers. Het aandeel van ADR chauffeurs binnen onze groep zal hiermee ook sterk toenemen, waardoor we onze dienstverlening voor de chemiesector verder kunnen uitbreiden.”

Anne Verstraeten en Jo Van Moer – © foto Georges Janssens

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 21 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 445.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.400 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services

===========================================================

Update 08/03/2021
Lees ook het bericht in Transportmedia: Trafuco verkoopt NDB Logistics aan Van Moer Group