– 04/01/2021 – persbericht – foto’s © Georges Janssens –

Investering Van Wellen Storage.

Van Wellen Storage heeft recent een belang verworven in het vastgoed van Van Moer Logistics, nadat dit vastgoed werd afgesplitst van de logistieke activiteiten. Met deze transactie bestendigen Van Moer en Van Wellen hun samenwerking in de Haven van Antwerpen en bouwen zij verder aan de toekomst.

Jo Van Moer, oprichter en CEO Van Moer Logistics: “Wij zijn verheugd dat we de transactie met de familie Van Wellen hebben kunnen afronden. We werken al jaren zeer goed samen en zijn ervan overtuigd dat de uitgebreide kennis en ervaring van onze partner zal leiden tot een verdere duurzame expansie van onze logistieke vastgoedactiviteiten.”

Louis Van Wellen & Laurens Van Wellen: “Ook wij zijn zeer tevreden dat we aan het einde van een bewogen jaar de deal met de familie Van Moer tot een goed einde hebben kunnen brengen. Een sale and rent back transactie weerspiegelt de perfecte symbiose. Wij als vastgoedspecialist breiden het patrimonium uit en brengen onze duurzame kennis van logistiek vastgoed in. De samenwerking tussen beide groepen resulteert in een sterk team dat klaar staat voor een ambitieuze toekomst, waarbij de nodige synergiën kunnen worden bereikt.

Kapitaalverhoging Van Moer Logistics

Tegelijk heeft Jo Van Moer een substantiële kapitaalverhoging doorgevoerd in de logistieke activiteiten van zijn bedrijf, waarmee ook de forse groei van deze bedrijfsafdeling kan worden verdergezet.

Jo Van Moer

Jo Van Moer: “In 2020 bestond ons bedrijf 30 jaar. Omwille van de coronacrisis hebben we deze verjaardag niet kunnen vieren, maar het is duidelijk dat we nog steeds branden van ambitie. De aanzienlijke verhoging van ons operationele kapitaal maakt het mogelijk om deze ambitieuze doelstellingen te realiseren. 2021 kondigt zich alvast veelbelovend aan: we zullen o.a. ons tankcontainerdepot in Zwijndrecht uitbreiden, onze repairafdeling en de cleaninglijnen vernieuwen, zonnepanelen plaatsen op 2 van onze magazijnen en verder investeren in de vergroening van ons wagenpark. Samen met onze 1.358 medewerkers kijken we reikhalzend en vol vertrouwen uit naar de komende jaren en willen we er opnieuw een stevige lap op geven.”

Beide transacties werden begeleid door Forsite en Quorum Law.

==============================

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek. Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 1 vrachtwagen en groeiden uit tot een noemenswaardige speler binnen de Antwerpse haven.

Met 20 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 430 vrachtwagens, 445.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 8 binnenschepen. Samen met 1.358 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een uitzonderlijke en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services

Anne en Jo Van Moer

Over Van Wellen Storage

Al vier generaties lang bouwt de familie Van Wellen aan hun logistiek patrimonium voor verhuur. In 1944 startte de activiteiten als aannemingen Van Wellen die later uitgroeide tot Van Wellen storage, gespecialiseerd in het ter beschikking stellen van havengebonden industrieel vastgoed en kantoren voor logistieke dienstverleners.

Van Wellen storage was pionier op het vlak van gevarengoed magazijnen op rechteroever voor de petro-chemische cluster.

Samen beheren beide familietakken reeds meer dan 660.000 m² magazijnruimte. Met de huidige overname wordt deze capaciteit met meer dan 200.000 m² uitgebreid op strategische locaties op de linkeroever van de Haven Van Antwerpen.

Naast verhuur van logistiek vastgoed en kantoren liggen de activiteiten van de familie Van Wellen ook in de residentiële projectontwikkeling.