– 28/05/2021 – foto © Van Moer –

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft de acquisitie van Bertels International afgerond.

Het Antwerpse transportbedrijf Bertels International beschikt over 11 wagens, 15 containerchassis en een depot van 13.000 M2 in de Moerstraat op de Antwerpse rechteroever. Bertels International is voornamelijk gespecialiseerd in transport en opslag van ADR tankcontainers met een opslagcapaciteit van 700 TEU. Het bedrijf realiseerde in 2020 een omzet van € 1,8 miljoen.

Eigenaar Peter Bertels is tevreden met de acquisitie en blijft actief binnen het bedrijf als verantwoordelijke voor het depot in de Moerstraat.

Peter Bertels: “De visie van Jo Van Moer gaf me het vertrouwen dat de assets van Bertels International op de meest optimale manier geïntegreerd worden in de bestaande logistieke groep. Met heel veel plezier kijk ik uit naar de toekomst en groeiopportuniteiten van onze organisatie binnen Van Moer Logistics.”

Synergie

Met de assets van Bertels International verwerft Van Moer Logistics zijn eerste tankcontainerdepot op de Antwerpse rechteroever.

Jo Van Moer: “ Met deze nieuwe uitvalsbasis op de rechteroever kunnen we onze klanten meer efficiëntie en flexibiliteit bieden op vlak van transport en opslagmogelijkheden. De 11 wagens van Bertels International zijn een welkome versterking voor onze transportvloot die zich verder specialiseert in tankcontainers.”

Met deze toevoeging telt de eigen tankcontainervloot van Van Moer Logistics 63 wagens, goed voor een aandeel van 12,6 % op de gehele truckvloot van de logistieke groep uit Zwijndrecht.

Tevens zal er ter plaatste ook geïnvesteerd worden in een heatinginstallatie, op deze manier kan Van Moer Logistics ook de opwarming van tankcontainers aanbieden op hun nieuwe uitvalsbasis te rechteroever.

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tankcontainerlogistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 24 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 450.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.450 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services