– NIEUWE SAMENWERKING –

Zwijndrecht 12/02/2021.

Chevron Phillips Chemical en Van Moer Logistics besloten om een nieuwe samenwerking op te starten. Na een grondige audit en evaluatie werd de Antwerpse provider verkozen om een belangrijk aandeel van de logistieke flows van de chemiereus te behartigen.

Samenwerking

Van Moer Logistics zal de Amerikaanse chemiespeler ontzorgen van zijn import- en exportstromen die verwerkt worden door hun productieafdelingen in Beringen en Tessenderlo. Concreet gaat het over nationale transporten, heating van tankcontainers én de opslag van zowel bulk (isotanks) als verpakte goederen (drums/IBC’s).

Drumming

Bij Van Moer Logistics werd er echter ook geïnvesteerd in een drumminginstallatie om hun dienstverlening voor de chemiespelers verder uit te breiden. Ook Chevron Phillips Chemical zal gebruik maken van deze nieuwe service door hun goederen te laten ompakken van bulk naar drums of IBC’s op de Antwerpse Seveso-site van Van Moer Logistics.

Duurzame logistiek

Het doel van beide bedrijven is om op lange termijn het huidige ontwerp van de logistieke stromen te herbekijken om deze mogelijks via de binnenvaart in combinatie met nachttransport te organiseren. Deze projecten zullen verder uitgewerkt worden naarmate de samenwerking tussen Van Moer Logistics en Chevron Phillips Chemical zich verder ontplooit.

Jo Van Moer & Benny Mermans

 

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek. Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 1 vrachtwagen en groeiden uit tot een noemenswaardige speler binnen de Antwerpse haven. Met 20 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder optimaliseren. De groep telt inmiddels 430 vrachtwagens, 445.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 8 binnenschepen. Samen met 1.300 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een uitzonderlijke en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services

 

Over Chevron Phillips Chemical (CPChem)

Chevron Phillips Chemicals International N.V. is een dochteronderneming van Chevron Phillips Chemical Company LLC en is het hoofdkantoor voor de regio’s Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Chevron Phillips Chemicals International N.V. verkoopt en verkoopt olefinen en polyolefinen, specialty chemicals, aromaten en styreen. Chevron Phillips Chemical Company LLC is indirect eigendom van Chevron U.S.A. Inc. en Phillips 66 Company, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in The Woodlands, Texas.

Meer informatie: www.cpchem.com
Over onze producten: https://www.cpchem.com/what-we-do/solutions

“Chevron Phillips Chemical” of “CPChem” kan verwijzen naar een of meer dochterondernemingen of gelieerde ondernemingen van Chevron Phillips Chemicals of naar alle als een geheel. Al deze termen worden alleen voor het gemak gebruikt en zijn niet bedoeld als een nauwkeurige beschrijving van de afzonderlijke bedrijven, die elk hun eigen zaken beheren.