VOOR JO EN ANNE VAN MOER-VERSTRAETEN

– Zwijndrecht 15 juli 2021 – foto’s © Van Moer/Vlaanderen-Europa
– foto vlnr. Matthias Diependaele (Vlaams minister van Onroerend Erfgoed), Bart De Wever (burgemeester Antwerpen), Vlad Weverbergh, Jo Van Moer, Anne Verstraeten, An De Moor, Jan Jambon (Vlaams minister-president), Liesbeth Homans (Voorzitter Vlaams Parlement) en Wouter Beke (Vlaams minister van Volksgezondheid).

De Beweging Vlaanderen-Europa vzw reikt elk jaar de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling uit aan verdienstelijke Vlamingen die een opmerkelijk spoor op het sociaaleconomische terrein trekken. Jo en Anne Van Moer-Verstraeten kregen de onderscheiding uit handen van An De Moor, voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa en van Vlaanderen Feest!, en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, tijdens de 11 juliviering op het Schoonselhof in Antwerpen.

Anno 2021 gaat het Van Moer Logistics voor de wind: de groep levert momenteel in partnerschap met grote bedrijven zoals Umicore, Caterpillar, BASF en Delhaize logistieke diensten van transport en opslag van goederen tot intermodaal vervoer via het spoor en de binnenvaart. Met 1.500 werknemers wordt dit jaar gemikt op een omzet van niet minder dan 200 miljoen euro.
Voor het zover was, is er heel wat water door de Schelde gevloeid. Jo en Anne Van Moer-Verstraeten legden een lange weg af na hun start met slechts drie gammele vrachtwagens. In haar laudatio citeerde An De Moor Filip Lapeirre, ING Relationship Manager over hun merkwaardig traject met vallen en opstaan:

Bart De Wever, burgemeester Antwerpen, Jo Van Moer, An De Moor, Anne Verstraeten

“In nog geen dertig jaar tijd heeft het dynamische familiebedrijf van Jo Van Moer een ongezien en fenomenaal parcours afgelegd en, zoals u hoorde, in soms zeer lastige omstandigheden. De grote kracht van autodidact Jo Van Moer is dat hij zijn eigen sterktes en zwaktes perfect kent en voor die laatste laat hij zich omringen door mensen die heel goed weten waarmee ze bezig zijn. Zijn medewerkers zijn opvallend trots om voor hem te werken, ze werken ‘voor de Jo’, niet voor Van Moer logistics”.

Beter kan het niet worden verwoord, behalve dan dat er niet uitdrukkelijk in wordt verwezen naar Anne Verstraeten. Het succes van Van Moer logistics is immers de verdienste van een echtpaar in goede en kwade dagen. Of zoals An De Moor het in haar laudatio verwoordde: “Het kan inderdaad verkeren, wist Bredero maar met gezond boerenverstand kan je veel bereiken. Jo en Anne Van Moer-Verstraeten hebben er samen voor gezorgd dat hun klein familiebedrijf van 30 jaar geleden nu kan meespelen met de grote jongens.”

De uitreiking van de Gulden Sporen kadert binnen de 11-daagse Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Recente voorgangers als Gulden Spoordrager zijn o.m. Eddy Bruyninckx, Antoon Dieusart, Jan-Pieter Denul, Peter Leyman, Frans Crols, Urbain Vandeurzen, Dirk Vyncke, Chris Maene, Joachim Coens, Gert Verhulst & Hans Bourlon, Esmeralda Peleman, de familie Van Rompuy
(Argenta), Luc Tack, Hein Deprez, Fernand Huts, Saskia van Uffelen, Wouter Torfs, Vic Swerrts en Bart Van Malderen.

vlnr Vlad Weverbergh (Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling), Jo Van Moer, Anne Verstraeten, An De Moor

———————————-

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 3 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 25 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 450.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen.
Samen met 1.500 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services