– Zwijndrecht 2 juli 2021 –

Consolidatie van duurzame projecten

Begin 2021 viel de beslissing om de duurzame strategie en een reeks duurzaamheidsinitiatieven van de logistieke groep in één overzicht te bundelen. Er bestonden immers op verschillende niveaus en afdelingen verscheidene duurzame projecten en initiatieven, maar deze werden nog niet voldoende doorheen de organisatie meegedeeld.

Jo Van Moer: “Van Moer Logistics is in wezen al jaar en dag duurzaam in zijn bedrijfsvoering. Wij nemen vele duurzame beslissingen vanuit buikgevoel of gezond boerenverstand. Het ontbrak ons echter aan een kader om al de initiatieven naar onze medewerkers en stakeholders te communiceren. Met dit rapport willen we een antwoord bieden op de vele vragen die we vanuit de markt krijgen, maar ook onze werknemers tonen dat wij als bedrijf het verschil kunnen maken.”

Duurzame strategie

Het rapport beschrijft naast een reeks initiatieven vooral ook de duurzame langetermijn strategie die de logistieke groep volgt. Deze is overzichtelijk opgedeeld in vier actiedomeinen: 1. Intermodale oplossingen, 2. duurzame en efficiënte operaties, 3. toewijding aan mensen en veiligheid en 4. maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bij elk actiedomein werden er ambitieuze doelstellingen geformuleerd waaraan concrete acties gekoppeld zijn. Deze maken de strategie dag na dag tastbaar op de bedrijfsvloer. De progressie in deze doelstellingen wordt nauwlettend opgevolgd door het projectteam. Om de evolutie van de projecten transparant te tonen aan de stakeholders, zal jaarlijks een update voorzien worden.

Sustainable Development Goals

De duurzame strategie van Van Moer Logistics is gekaderd binnen het internationale framework van de Sustainable Development Goals . De SDG’s waarop Van Moer Logistics zich voornamelijk toespitst zijn: gezondheid en welzijn (3), kwaliteitsonderwijs (4), gendergelijkheid (5), betaalbare en duurzame energie (7), eerlijk werk en economische groei (8), industrie, innovatie en infrastructuur (9), duurzame steden en gemeenschappen (11), verantwoorde consumptie en productie (12), klimaatactie (13), leven in het water (14), vrede, justitie en sterke publieke diensten (16) en partnerschap om doelstellingen te bereiken (17).

Ondersteuning Universiteit Antwerpen

Voor het opstellen van het rapport werd beroep gedaan op Hans Verboven (deeltijds professor duurzaamheid bij van de Universiteit van Antwerpen) en zijn projectteam bij het adviesbedrijf Sustacon. Sustacon begeleidt het project management en de opvolging van de doelstellingen en KPI’s.

Rapport

Bekijk hier het rapport

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 25 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 450.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.450 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Meer informatie: Van Moer Logistics | Transport & Logistic Services